23948sdkhjf

Inga resor på Inlandsbanan i sommar

På grund av minskad efterfrågan ställs sommarens trafik in.

För bara några dagar sedan skrev RT-forum om det stora intresset för Inlandsbanan och deras trafik. Nu kommer ett meddelande om motsatsen: sommarens trafik på banan ställs in. Bakgrunden till beslutet är den minskade efterfrågan på långväga resor, skriver Inlandsbanan i sitt pressmeddelande.

Från att haft ett starkt bokningsläge i början av året har många bpkat av på grund av vruset och efterfrågan har minskat. Detta innebär att det inte är realistiskt att genomföra den planerade trafiken, skriver Inlandsbanan.

– Det är mycket tråkigt att vi tvingats fatta det här beslutet men den uteblivna försäljningen gör att det inte är möjligt för oss att genomföra den planerade trafiken. Vi avvaktade myndigheters besked om inrikesresor i sommar, med en förhoppning om förbättrat bokningsläge. Så blev inte fallet, läget har snarare varit tvärtom med fortsatt mycket avbokningar. Extra tråkigt då vi önskat tillgängliggöra Norrlands inland för fler och att det nu blir ännu tuffare för en hårt utsatt turismnäring. Vi satsar nu vidare mot 2021 med nya tåg och ett spännande utbud säger Peter Ekholm, vd på Inlandsbanan.

Resenärer som påverkas kommer att erbjudas fri ombokning till 2021 eller fri avbokning i enlighet med paketreselagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094