23948sdkhjf

Nu fullföljs avvecklingen av Trelleborg-Sassnitz

Stena lines vd: "Ett mycket tråkigt besked".

Stena line har tidigare aviserat att de vill avveckla Kungsleden, färjelinjen mellan Trelleborg och Sassnitz. Ett tag hette det att staden Sassnitz kunde ta över linjen, men det blev inget och nu slutför rederiet stängningen. Totalt påverkar beslutet 130 arbetstillfällen i Tyskland, och förhandlingarna med facket är klara.

– Det är ett mycket tråkigt besked att vi nu beslutat att stänga en av de äldsta färjelinjerna i Europa. Framför allt är det tråkigt för de anställda som drabbas, för vilka vi har försökt hitta rättvisa lösningar. Men också för folket på Rügen, där den traditionella färjelinjen betydde mycket, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena line.

Färjan F/S Sassnitz som tidigare trafikerade linjen är för närvarande upplagd på Rügen. Stena RoRo tar nu över ansvaret för fartyget och att hitta en ny sysselsättning eller försäljning av F/S Sassnitz. 

 – Situationen under de senaste veckorna har varit tuff för alla inblandade. Den långvariga och svåra ekonomiska situationen på grund av minskade frakt- och tågvolymer på linjen i kombination med en drastisk minskning av passagerare gav oss inget annat val än att stänga linjen för att säkra vår övriga verksamhet på lång sikt. Vi fokuserar nu all kraft på våra övriga linjer och på att se till att Stena line kommer ur denna krisen så starka som möjligt och väl rustade för framtiden, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena lines tysklandslinjer.

Stena line fortsätter driva två färjelinjer mellan Sverige och Tyskland: Trelleborg- Rostock med de två fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne med 40 avgångar per vecka samt Göteborg-Kiel med de två fartygen Stena Scandinavica och Stena Germanica med 14 avgångar per vecka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141