23948sdkhjf

Chile beställer 555 svenska bussar

355 + 200 bussar levereras av Scania och Volvo till Santiago, Chiles huvudstad.

Scania ska leverera 355 Euro 6-bussar till Santiago de Chiles kollektivtrafiksystem. 

Av de nya fordonen, som karosseras av Caio Induscar, är 220 12,5-metersbussar för 99 resenärer och 135 ledbussar på 18,5 meter för 159 resenärer.

De nya bussarna har usb-kontakter för mobilladdning samt trådlöst internet, säkerhetskameror och en avskild förarplats med säkerhetsbarriär och luftkonditionering.

Bussarna tillverkas vid Scanias produktionsanläggning i São Bernardo do Campo, Brasilien, och körs sedan 250 km till Caio Induscars anläggning i Botucatu för karossering innan de transporteras 10–15 dagar över Anderna till Santiago.

– Scania bidrar till förnyelsen av stadens kollektivtrafik med målet att öka effektiviteten och skapa en mer hållbar stad, säger Pascal Zappone, Scania Chile. 

Även Volvo får en order från Santiago. 200 bussar har beställts, av modellen Volvo B8RLE. Det betyder att totalt 2 850 volvo-bussar kommer att rulla i staden efter sommaren. De nya bussarna har modifierats för att möta Santiagos trafiksäkerhetskrav, exempelvis minskar farten automatiskt på vägar med hög olycksrisk eller många oskyddade trafikanter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109