23948sdkhjf

Legendarisk bilskrotare död

Skrotfrags grundare har avlidit.

Skrotfrag är bilskroten som grundades av Lars Johansson 1972, och som har tagit hand om allt från personbilar till bussar och tunga lastbilar. I dag är Skrotfrag ett av de största företagen inom återvinning av skrot och metall i Sverige, med över 100 anställda och en omsättning som närmar sig en miljard kronor.

På fem platser i Sverige hanterar Skrotfrag tunga fordon: Agnesberg, Alingsås, Järna, Oskarshamn och Ulricehamn.

Nu har grundaren Lars Johansson, 78 år, avlidit efter en tids sjukdom.
– Pappa åkte runt och pressade skrotbilar som han sålde vidare till olika metallåtervinningsföretag. Hans brinnande intresse för teknik, återvinning och affärer gjorde att han byggde flera mobila bilpressar och även etablerade flera lokala återvinningsanläggningar. Dessa anläggningar utgör grunden för dagens verksamhet i Skrotfrag, berättar Paul Johansson, den äldste av Lars Johanssons fyra barn.

Paul Johansson och brodern Emil Johansson har vuxit upp med företaget och är i dag operativt ansvariga för Skrotfrags verksamhet.

– Vi tar hand om allt från bilar och tunga fordon till vitvaror och elektronik. Vi tar även emot järn i alla former och ser till att det återvinns. Genom att vi själva håller i hela kedjan, och ser till att all återvunnen råvara skickas till stålverk, kan vi förebygga föroreningar av mark, vatten och luft genom uppföljning och åtgärder, säger Emil Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079