23948sdkhjf

Kom tillbaka – vi betalar!

Turister på Kanarieöarna får gratis sjukvård om de drabbas av covid-19 – på så vis ska turisterna lockas tillbaka, hoppas de lokala myndigheterna.

Kanarieöarnas regionala regering vill ha tillbaka turisterna som står för en stor del av ögruppens totala ekonomi. Nu tas ett radikalt steg, regeringen har tecknat en försäkring som ska betala alla turister som smittas av corona när de vistas på någon av Kanarieöarna – förutsatt att personerna inte redan smittats innan de kom till öarna.

Det här sägs innebära att alla turister som insjuknar i covid-19 får gratis sjukvård, betald hemresa och karantän om sådan krävs, lovar den regionala regeringen.

Desperat drag enligt vissa medier internationellt. Men med tanke på att turismen står för 35 procent av ögruppens totala ekonomi så är det inte så konstigt att myndigheterna tar till radikala metoder för att rädda det som räddas kan.

Vad det här kan innebära för svenska gruppresearrangörer återstår att se. Men det borde i alla fall inte försvåra upplägg med resor till Kanarieöarna under hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079