23948sdkhjf

Flygbusstrafiken utökas

Sedan 7 augusti har Flygbussarna utökat sin trafik till Arlanda och Landvetter.

Utökningen av trafiken är ett naturligt steg då det skett en ökning av flighter både i Stockholm och Göteborg. Var 20:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Stockholm och Arlanda och var 30:e minut kommer en flygbuss att gå mellan Göteborg och Landvetter.

– Det är väldigt glädjande att fler kunder vill resa igen. För oss är det viktigt att fortsätta erbjuda en trygg och säker resa för både medarbetare och resenärer. Vi följer utvecklingen noga och är snabba på att anpassa oss utifrån myndigheternas rekommendationer och kundernas efterfrågan, säger Zakaria Abna-Aissa affärschef på Flygbussarna.

Flygbussarnas beslut om utökade resor handlar dels om att möta en större efterfrågan och dels om att ta ett ansvar – för att undvika smittspridning i fullsatta bussar.

– Tack vare att vi utökar avgångarna ökar vi även resenärernas möjligheter till social distansering. Dessutom får våra medarbetare en säkrare arbetsplats med fler bussar och risken för trängsel minskar. Det är också A och O för oss, säger Zakaria Abna-Aissa.

Flygbussarna uppmanar fortfarande resenärer att inte resa med symtom.

– Det är såklart väldigt positivt med fler resenärer men vi måste även fortsättningsvis vara uppmärksamma på utvecklingen och leverera en trygg och säker resa. Även våra resenärer behöver ta eget ansvar och inte resa med symtom, säger Zakaria Abna-Aissa.

Trafikutökningen gäller sedan fredag 7 augusti. 20-minuterstrafik mellan Stockholm City–Arlanda (tidigare 30-minuterstrafik). Undantag för tidiga morgnar, sena kvällar och nätter och lördagar då Flygbussarna har 30-minuterstrafik eller glesare. En avgång läggs också till: kl. 03.45 Stockholm City–Arlanda – alla dagar i veckan.

30-minuterstrafik Göteborg–Landvetter (tidigare 50-minuterstrafik). Vissa avvikelser kan bli aktuella där Flygbussarna kör glesare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063