23948sdkhjf

Tar över Arriva Sveriges

Johan Lindgren ny vd för Arriva Sverige.

Johan Åhlander väljer att lämna Arriva Sverige AB och ersätts av Johan Lindgren som idag är CFO för Arriva.

Johan Lindgren blir ny vd för Arriva Sverige efter Johan Åhlander som efter drygt sju år som vd väljer att lämna bolaget. Johan Lindgren har varit CFO sedan 2014 och tillträder sin nya tjänst omgående men Johan Åhlander kommer under en period att vara kvar som resurs för att säkerställa övergången.

– Jag känner att det är dags för mig att hitta nya utmaningar. Under de drygt sju år jag har varit vd har Arriva etablerat sig på den svenska marknaden med en stabil organisation och leverans. Nu är det dags för en ny kraft att fortsätta vårt framgångsrika arbete och med Johan Lindgren får bolaget kontinuitet men också ny kraft som kan fortsätta nå våra affärsmål, säger Johan Åhlander.

Det känns oerhört inspirerande att få ta över ledarskapet. Arriva Sverige har en fastlagd strategi som jag och övriga i ledningsgruppen kommer att fortsätta att driva. I den strategin har vi fokus på befintliga kunder och kontrakt och att säkerställa en pålitlig leverans och en hög servicenivå. En förutsättning för vår verksamhet är våra kunniga medarbetare och där kommer jag inledningsvis lägga mycket av mitt engagemang, säger Johan Lindgren.

Johan Lindgren har en magisterexamen i företagsekonomi med inriktning på finansiering samt en kandidatexamen med inriktning på makroekonomi, båda från Stockholms Universitet. Rekryteringen av en ny CFO har påbörjats och beräknas vara klar under hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094