23948sdkhjf

Vann miljardkontrakt för Östgötatrafiken

Nu är det klart vem som ska köra region- och expresstrafiken för Östgötatrafiken - kontraktets värde är totalt 1,1 miljarder kronor.

Nobina och Transdev Sverge får förtroendet av Östgötatrafiken att driva och utveckla både express- och regiontrafiken i Linköping. Kontraktet innebär ett utökat samarbete med Östgötatrafiken och har ett värde om cirka 1,1 miljarder kronor över 11 år.

Trafiken startar i december 2021. Totalt innefattar kontraktet 30 nya dubbeldäckare och 19 boggibussar som kommer trafikera de regionala stråken i länets södra delar. Samtliga bussar kommer att drivas på RME och är utrustade med både lågt insteg, wifi och USB-uttag, vilket är en stor fördel för många av de resenärer som reser med dessa bussar till och från både skola och arbete.

− Att Östgötatrafiken ger Nobina ett utökat förtroende att driva och utveckla trafiken i Linköping och regionen gör oss mycket stolta. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Östgötatrafiken fortsätta skapa förutsättningar för en attraktivare kollektivtrafik, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 24 augusti 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063