23948sdkhjf

Flygbolag sparar alla svenskar

Charterflygbolaget Sunclass Airlines avskedar alla de svenskar som är kabinanställda – totalt 175 personer mister jobben.

Sunclass Airlines är knutet till resejätten Ving där Petter Stordalen är delägare. Beskedet om uppsägningarna kom efter att de fackliga förhandlingarna om lönesänkningar för de svenska kabinanställda brutit samman. Unionen gick inte med på de tuffa villkorten från arbetsgivaren – och utan avtal återstod ingenting annat än att säga upp samtliga meddelar arbetsgivarsidan.

Bakgrunden till att Sunclass Airlines ville genomföra en kraftig lönesänkning har självklart med coronakrisen att göra, affärerna har störtat i botten under den långa period ingen reseta alls. Lägre löner skulle enligt bolagsledningen kunna rädda jobben tills vidare. Sunclass Airlines vd Torben Östergaard beklagar i media att förhandlingarna inte gick i lås i Sverige när nio av tio andra fackförbund ställt sig bakom lönesänkningarna.

Nu pågår förhandlingar med den danska personalen där det redan från början står klart att cirka 200 anställda kommer att sägas upp inom kort.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078