23948sdkhjf

Vi vill ha en turistminister!

Sverige borde ha en turistminister – det skriver SRF i en debattartikel.

Den pågående pandemin har drabbat all turism och resande hårt. Permitteringsgraden för resebyråer och researrangörer är 83 procent, högst bland alla näringar. Därför behöver regeringen förlänga de generella stödåtgärderna och inrätta en turistminister, skriver resebranschföreningen SRF i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

 Coronapandemin har slagit skoningslöst mot rese- och besöksnäringen, med en permitteringsgrad på upp till 83 procent. Men regeringen har inte vidtagit några riktade åtgärder för att stödja denna basnäring. Regeringen behöver förlänga de generella stödåtgärderna för branschen och borde inrätta en turistminister, skriver Didrik von Seth och Kent Wallstedt, generalsekreterare respektive ordförande i resebranschföreningen SRF.

I artikeln lyfter SRF den betydelse turistnäringen har för sysselsättningen och ekonomin, både i Sverige och globalt. I dag jobbar var tionde person i världen inom turistnäringen. I Sverige spenderade utländska besökare förra året 144 miljarder kronor och besöksnäringen sysselsatte över 200 000 människor.

– Rese- och besöksnäringen är en basnäring med stor betydelse för Sveriges tillväxt och sysselsättning. Därför behöver stödåtgärderna till reseföretagen förlängas. Dessutom behöver Sverige en turistminister som långsiktigt arbetar för en hållbar turismindustri – det skulle gynna hela Sverige, skriver SRF.

Det fullständiga debattinlägget finns HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11