23948sdkhjf

Svarar på tuffa kritiken

Galet att dra ner kollektivtrafiken i Skåne – det gör vi inte alls, säger Skånetrafiken.

De anpassningar Skånetrafiken har gjort nu i coronatider har mötts av många ilskna kommentarer i sydsvenska medier. Men kritiken är fel, enligt Skånetrafiken som uppger att man framför allt dragit ner på trafiken där få eller inga reser. I rusningstid körs trafiken däremot med i stort sett alla bussar och tåg som är möjliga att köra. Just nu ökar resandet så smått igen vilket Skånetrafiken följer löpande.

Skånetrafikens fokus är att kunna ha så mycket trafik igång som möjligt när flest reser för att med alla medel försöka undvika trängsel. Skånetrafiken har alltså inte dragit ned på grund av ekonomiska skäl under tider där det finns risk för trängsel. De anpassningar som gjorts handlar om att dra ner trafiken där få eller inga reser för att i stället köra trafik där den behövs mest.

Skånetrafiken arbetar fortsatt intensivt för att undvika trängsel. Bland annat genom att räkna resenärer och utveckla en rad tjänster som gör det möjligt att hålla koll på hur många lediga platser det finns på bussar och tåg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078