23948sdkhjf

Turistbussföretagen mötte Näringsdepartementet

Svenska Turistbussföretagen var på Näringsdepartementet 26 augusti för att ta upp branschens besvärliga situation och lägga fram förslag till åtgärder.

26 augusti tog Näringsministerns Statssekreterare Emil Högberg emot en delegation från Svenska Turistbussföretagen, STBF, för att under en timma diskutera Coronapandemins effekter på branschen samt förslag till underlättande åtgärder.

STBF delegationen bestod av ordförande Kjell Peterson, Pereric Nyberg, Nybergs Buss samt Göran Grell, RK Travel Group.

Mötet inleddes med att beskriva den enormt besvärliga situationen för medlemsföretagen, närmast att betrakta som näringsförbud. Hela besöksnäringen är drabbad. Många av företagen är nära ruinens brant och angelägna stödåtgärder måste till. Hösten ser mörk ut.

Statssekreteraren visade stor förståelse för den uppkomna situationen, som bland annat emotionellt beskrevs av Pereric Nyberg om hur ett vanligt och hårt arbetande familjeföretag drabbas.

Från STBF sida framfördes och diskuterades bland annat följande förslag till underlättande stödåtgärder för branschen

  • Omställningsstödet förlängs

  • Permitteringsstödet förlängs

  • Avställningsstöd införs för turistbussar

  • Slopade arbetsgivaravgifter

  • Amorterings- och räntebefrielse för den del av medel som regeringen ställt till näringslivets förfogande

Statssekreteraren uttryckte sin tacksamhet för en givande diskussion och informerade om att Departementen arbetar intensivt med att hitta lösningar. Våra förslag kommer att övervägas i den beredning som nu sker. Delegationen framförde sitt tack för ett givande möte och hoppas att några av de angelägna lösningar som presenterades kan komma att realiseras.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078