23948sdkhjf

Sökandet efter resor ökar

Efter att det åter blivit möjligt att resa igen är det vissa destinationer som ökar bland sökningar på flygresor.

Litet otippat är det inte bara de vanligaste destinationerna före coronakrisen som kommit att toppa sökningarna på flygresor. De som ökar mest är Rumänien, Bulgarien och Nederländerna, det visar statistik från nättjänsten flygresor.se.

Att vissa länder ökar igen antas hänga samman med att avrådan att resa till dessa länder hävdes 30 juni. Det gällde då länder inom EU/EES och från den 27 augusti hävdes avrådan för ytterligare tre länder, nämligen Bulgarien, Rumänien och Nederländerna.

Efter att UD offentliggjorde att avrådan skulle hävas från 27 augusti ökade sökningarna till Rumänien och Bulgarien på Flygresor.se. Ökningen var 128 procent jämfört med snittet för perioden 1-25 augusti. Sökningar till Nederländerna ökade med 59 procent.

Det här kan även vara en bra och positiv indikation för buss- och gruppresearrangörer: Om folk vill flyga kan de även vilja vara med på en gruppresa till exempelvis Rumänien eller Nederländerna. Kanske börjar det så lossna för resandet så smått - det finns uppgifter även från buss- och gruppresearrangörer om att deras kunder börjar återkomma med förfrågningar om resor till bland annat Tyskland och Nederländerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094