23948sdkhjf

Mer Wi-Fi på Öresundstågen

Wi-Fi på vartannat Öresundståg - nytt system ersätter det gamla som slocknat.

Arbetet med att installera Wi-Fi på samtliga 111 Öresundståg går i snabb takt. Arbetet ska vara klart till årsskiftet men redan nu har 65 Öresundståg nyinstallerad teknisk utrustning som gör det möjligt att koppla upp sig mot fritt Wi-Fi ombord på tågen. Tempot för installationerna på DSB:s verkstad i Köpenhamn är hög. Varje vecka tillkommer det två till tre tåg utrustade med den nya Wi-Fi tekniken.

 Det är en service som gör att våra resenärer nu kan ha ännu mer glädje av- och nyttja restiden på ett helt annat sätt, säger Magnus Andersson, enhetschef drift och fordon hos Skånetrafiken.

Sedan beslutet om att släcka ner det tidigare Wi-Fi-systemet år 2017 har de länstrafikbolag som står bakom Öresundståg arbetat medvetet och strategiskt för att hitta en kostnadseffektiv, stabil och långsiktig lösning som ska fungera både i Sverige och i Danmark. Upphandling av ny systemleverantör och utrustning är genomförd i samverkan med DSB.

– Ännu har vi inte lanserat att trådlöst Wi-Fi finns på några av tågen, utan vi börjar med en mjukstart, säger Magnus Andersson, affärschef för fordon och underhåll inom Skånetrafikens affärsområde Tåg. Men redan nu finns det uppmärksamma resenärer som har noterat när mobilen söker Wi-Fi att Öresundståg eller DSB dyker upp som alternativ i telefonen eller datorn. När dessa syns, visar det att tåget du reser med har installation med den nya tekniken för Wi-Fi. Då är det fritt fram att koppla upp sig, säger Magnus Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.241