23948sdkhjf

Fler munskydd i Skåne

Skånetrafiken bjuder på ytterligare 100 000 munskydd till skånska pendlare med giltig biljett.

Redan 14 juli i år erbjöd Skånetrafiken munskydd till de resenärer som önskade detta för att bidra till tryggheten ombord på bussar och tåg. Munskydden kunde hämtas på Skånetrafikens kundcenter. Gesten uppskattades och de 50 000 munskydden är slut sedan ett antal veckor tillbaka. Nu bjuds det på ytterligare 100 000 munskydd till pendlare med giltig biljett.

– Vi vet att många av Skånes pendlare känner sig tryggare med ett munskydd och vi gör allt vad vi kan för att den som behöver resa ska känna sig trygg i kollektivtrafiken. Därför erbjuder vi åter gratis munskydd på Skånetrafikens kundcenter, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Även om det inte är ett krav att ha munskydd den svenska kollektivtrafiken välkomnar Skånetrafiken användandet för den som känner att det bidrar till en ökad trygghet.

Resande till Danmark måste dock enligt lag ha munskydd vid ankomst till Kastrup, Copenhagen Airport. Så för den som reser till Danmark är det smidigt att kunna hämta ut gratis munskydd på ett av Skånetrafikens kundcenter.

– Nu är det inte längre gränskontroll till Danmark och vi kör med längre tåg vilket bidrar till mindre risk för trängsel. Så vi tror och hoppas att resandet till Köpenhamn kommer att öka de kommande månaderna. Därför är det roligt att kunna erbjuda våra Danmarksresenärer munskydd som en extra service och omtanke, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

FAKTA/Munskydden i Skånetrafiken

Kommer att finnas till dem som har en giltig biljett. De kan hämtas på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg från och med t24 september. Max 2 per person. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203