23948sdkhjf

Vallåsen får fjäder i hatten

Vallåsen blir Sveriges sydligaste Vasaloppscenter – en fin fjäder i hatten för skidanläggningen på Hallandsås.

Vallåsens nya längdsatsning har fått en stor kvalitetsstämpel. Det står nämligen klart att de blir en officiell samarbetspartner till Vasaloppet. Anläggningen på Hallandsås blir därmed Sveriges sydligaste Vasaloppscenter.

– Att vi redan till vår första säsong får äran att samarbeta med Vasaloppet, som är bland det största svensk längdskidåkning har att erbjuda, är givetvis en jättemöjlighet för oss. Vi kan ta del av erfarenheten och kunskapen som de har samlat på sig genom åren, säger Jesper Malmquist, platschef för Vallåsen som ingår i Branäsgruppen.

Samarbetet innebär ett kontaktnät med andra samarbetspartners, som till exempel Vasaloppscoacher och skidbutiker, och på så sätt kan Vallåsen erbjuda ännu bättre förutsättningar för åkare som tränar inför Vasaloppet. Men samarbetet är inte bara viktigt för Vallåsen, utan även för Vasaloppet som är i behov av anläggningar där åkare kan komma igång med träningen i tid. Utbudet av träningsmöjligheter på snö i södra Sverige är inte lika stort som i norr, men med hjälp av snöfabriker som kan producera snö i plusgrader kan Vallåsen erbjuda längdåkning tidigt på säsongen.

­– Det finns ingen annan aktör i södra Sverige som har snö så tidigt och som kan hålla öppet hela säsongen oavsett väder. Därför är både vi och Vasaloppet väldigt stolta över vårt samarbete, säger Jesper Malmquit.

Vallåsen öppnar sina två nya spår på totalt 1,4 kilometer 30 oktober, ett kaxigt beslut i tider av klimatförändring. Men läget på Hallandsås norra sluttning och relativt högt över havet gör att det ska fungera tack vara den nämnda snöfabriken som hjälper till där naturen inte behagar bjuda på snöfall. 

Förutom att fungera som träningsplats för Vasaloppsentusiaster är Vallåsen också ett bra resmål för bussresan med skidintresserade i sydligaste Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.102