23948sdkhjf

Vy backar – fortsätter trafiken

Det blir fortsatt busstrafik mellan Ludvika och Stockholm – Vy backar från sitt nedläggningsbeslut.

Linjen mellan Ludvika–Stockholm har under en längre tid varit under uppföljning och i somras rapporterades det om att busslinjen upphör från och med den 30 september. Nu kommer bussbolaget Vy Travel med nya besked. De skjuter upp ett slutgiltigt beslut om avveckling av linjen och därmed fortsätter de trafikera linjen till och med 31 december 2020 med Vy Bus4You.

– I början av sommaren presenterade ett första initialt beslut att avveckla linjen från och med den sista september i år. Anledningen till detta beslut baserades på en längre uppföljning och framtidsutsikt för linjen,säger Elvir Rascic, affärsområdeschef på Vy Travel.

Sedan nyheten om att Vy Bus4You skulle sluta trafikera linjen mellan Ludvika–Stockholm har bussföretaget mottagit stort engagemang från privatpersoner i området som argumenterat och stått upp för linjens fortsatta verksamhet. Bolaget fick helt enkelt skäll för sina nedläggningsplaner och reaktionerna har lönat sig:

– Vi har tagit till oss av denna feedback. Därutöver har vi noggrant följt utvecklingen de senaste månaderna och övervägt alla för- och nackdelar. Det beslut som har fattats idag är att vi fortsätter köra linjen till och med 31 december 2020 för att ge linjen ytterligare chans till återhämtning, säger Elvir Rascic.

Linjens fortlevnad är dock fortfarande oklar i nuläget meddelar bussbolaget. Ett ökat resande kan komma att bli den avgörande faktorn i linjens fortsatta överlevnad.

– Huruvida linjen kommer att trafikeras efter december vet vi inte i dagsläget, utan vi kommer att följa utvecklingen löpande och därefter kommer ett nytt slutgiltigt beslut att fattas i december. Något som kan påverka detta beslut är ifall vi ser ett ökat resande vilket är en förutsättning för vår fortsatta verksamhet på sträckan, säger Elvir Rascic.

Linjen trafikerar idag på hållplatserna Ludvika, Smedjebacken, Söderbärke, Fagersta, Västerås och Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156