23948sdkhjf

Omöblering i Caboline

Den nya styrelsen i Cabonline Group tillsätter tillförordnad vd i väntan på att få fram en ordinarie.

Styrelsen i Cabonline Group har vid ett styrelsesammanträde utsett Anneli Lindblom, nuvarande CFO, till tillförordnad vd sedan 28 september. Peter Viinapuu lämnar därmed sitt uppdrag.

– Jag vill tacka Peter för goda insatser under nära tre år. Baserat på den fas vi nu går in i är ägarna, styrelsen och den operativa ledningen överens om att göra det under ett nytt ledarskap, säger James Mitchell, styrelseordförande Cabonline Group.

– Det har varit en fantastiskt rolig uppgift att få leda Cabonline under den här tiden. Jag är stolt över det vi har åstadkommit och är övertygad om att Cabonline har goda förutsättningar att växa och bekräfta sin nordiska position. Anneli Lindblom har gedigen erfarenhet av tjänsteföretag och kommer att axla uppdraget på bästa sätt. Jag vill önska henne och hela Cabonline lycka till framöver, säger avgående vd Peter Viinapuu.

Anneli Lindblom rekryterades till Cabonline Group som CFO i februari 2020. Hon kommer närmast från en roll som vice vd på konsultbolaget Acando och har dessförinnan haft CFO-roller på Proffice och Cybercom.

Det blev också en del förändringar i persongaleriet inom bolagets ledning alldeles nyligen: Bolagsstämman i Cabonline Group Holding 26 september valde James Mitchell till ny styrelseordförande (styrelseledamot sedan 2015), Anna Söderblom (styrelseledamot sedan 2018) och John Harper till ny styrelseledamot. Tidigare styrelseordförande Jon Risfelt kvarstår som senior rådgivare till styrelsen.

Caboline Group Holding AB är Nordens största taxinätverk med 3 000 anslutna åkerier och cirka 5 700 taxibilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Inom Cabonline finns en rad varumärken som TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi och Taxi 4x27. Genom Cabonline får åkerierna sina kundavtal, stöd från i fråga om teknikutveckling, service och en gemensam infrastruktur. Gruppen omsätter cirka 6,5 miljarder kronor och utför omkring 45 000 resor per dygn. 

Caboline Group Holing AB är koncernmoder till hela gruppen och har hos Retriever kreditbetyget 3 vilket står för medium risk . Bolaget har påverkats av coronapandemin men framför allt har krisen drabbat de enskilda åkarna inom nätverket med många konkurser och nedläggningar av åkerier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078