23948sdkhjf

Varbergs station stängd

Stationshuset vid Varbergs station är fortsatt utrymt och avstängt på grund av sprickbildning.

Tidigast 5 oktober kommer Varbergs stations stationshus att kunna öppnas igen för allmänheten. Det beskedet lämnade Trafikverket i dag efter att undersökningar och analyser av hussprickan blivit klara. Tåg- och busstrafiken påverkas inte av att stationshuset är stängt. Inte heller området runt stationen, som är öppet och tillgängligt som tidigare.

– Vi hänvisar i första hand till vår app när det gäller köp av biljetter för alla Varbergsresenärer. På baksidan av stationen, mot havet finns i södra hörnet av stationen även en biljettautomat där man kan hantera sina biljetter, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Det var i slutet av förra veckan som en spricka upptäcktes i en vägg inne i stationsbyggnaden som byggdes i samband med att järnvägen drogs utanför tätortens centrum. Huruvida sprickan indikerar att byggnaden kan rasa kan inte helt uteslutas även om det inte är sannolikt. Men av säkerhetsskäl utrymdes hela stationsbyggnaden och den utrymningen gäller alltså till och med nu på söndag.

– Stationen och vår Kundservicebutik kan öppna tidigast på måndag morgon den 5 oktober. Men tågen och bussarna går alltså precis som vanligt och påverkas inte av stängningen av stationshuset i Varberg, säger Peter Gyllander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125