23948sdkhjf

Ny i Scandics ledning

Anna Spjuth tar plats i hotellkedjan Scandics koncernledning i sin roll som chief commercial officer.

Scandic förstärker sin kommersiella organisation genom rekryteringen av Anna Spjuth som Chief Commercial Officer. Hon påbörjar sin anställning 1 oktober 2020 och kommer att ingå i Scandics koncernledning.

I syfte att stärka Scandics kommersiella fokus har Anna Spjuth rekryterats till Chief Commercial Officer (CCO). Anna Spjuth har en gedigen bakgrund från den nordiska hotellbranschen. Hon kommer närmast från en roll som Senior Vice President på Comfort Hotel, en del av Nordic Choice Group, där hon bland annat ansvarat för den kommersiella strategin, konceptutveckling och varumärkesplattform. Dessförinnan var Anna ansvarig för konceptutveckling av Brunkebergstorgprojektet i Stockholm med At Six, Hobo och Tak.

Anna Spjuth har också flera års erfarenhet som vd på Yasuragi och hotelldirektör inom Scandickoncernen.

– Marknadsförutsättningarna ändras snabbt vilket gör att vi har ett behov av att stärka vårt kommersiella fokus. Med Anna som övergripande ansvarig kommer vi att höja tempot och öka tydligheten inom det kommersiella området, vilket gör att vi på ett bättre sätt kan tillvarata vår fulla potential i marknaden. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans med Anna, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group AB.

I samband organisationsförändringen slås Scandics två kommersiella enheter ihop till en. Tidigare har ansvaret varit uppdelat på Customer Journey med ansvar för bland annat e-commerce, varumärkesstrategi, marknadsföring och lojalitetsprogram samt Commercial Optimization med ansvar för bland annat distribution, intäktsoptimering och försäljning.

– Jag är mycket glad över att komma tillbaka till Scandic i min nya roll. Scandic är ett starkt företag som är klar marknadsledare och har ett attraktivt kunderbjudande och en unik kultur. Med det som bas har vi mycket goda förutsättningar att ytterligare stärka vår marknadsposition, säger Anna Spjuth.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094