23948sdkhjf

Stena Baltica lämnar Stena lines flotta

Stena Nordica tar över rutten Karlskrona–Gdynia.

Stena Nordica tar över trafiken på Stena lines färjelinje mellan Karlskrona och Gdynia. Stena Nordica, som är anpassad för att ta ombord både frakt och passagerare, har trafikerat linjen vid flera tidigare tillfällen och ersätter det mer fraktinriktade fartyget Stena Baltica som lämnar Stena lines flotta för att återlämnas till ägaren Brittany Ferries.

Stena Nordica har seglat på linjen Karlskrona-Gdynia under åren 2004–2008 och tillhör linjen sedan 2018. Under det senaste året har hon dock vikarierat på Stena lines linjer på Irländska sjön och Nordsjön. Färjan som byggdes i Japan år 2000 har moderniserats både interiört och exteriört i omgångar och kommer före trafikstarten i slutet av oktober att besöka skeppsvarvet Remontowa i Gdansk för att snyggas till interiört.  

Stena Nordica gör fem avgångar i veckan per riktning och tillsammans med systerfartygen Stena Vision och Spirit seglar Stena Line totalt 34 avgångar per vecka på linjen mellan Karlskrona och Gdynia.

– Linjen Karlskrona–Gdynia firar 25 år i år och är en viktig länk mellan Sverige och Polen för såväl turism som transporter. Linjen är i dag en av de viktigaste linjerna i hela Stena lines europeiska nätverk, säger Carl Mårtensson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093