23948sdkhjf

BR fick ny styrelse

Bussbranschens forsknings- och utvecklingsorganisation, BR, har fått ny styrelse.

Henrik Birath, trafik- och personalchef Strömma AB, omvaldes till styrelsens ordförande på  årsstämma i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR, 20 oktober. Han leder nu arbetet med att forma och driva den svenska bussbranschens forsknings- och utvecklingsarbete.

BR driver ett antal forsknings- och utvecklingsprojekt för hela bussbranschen inom områden som trafiksäkerhet, omställning till elbussar i svensk kollektivtrafik och turistbussens roll för utveckling av destinationer. Några av projekten driver BR själva, andra tillsammans med intressenter och forskningsorgan.

I samband med årsstämman presenterades också en helt ny webbplats för BR där ett urval av förbundets aktuella och genomförda projekt presenteras, på bussbranschen.se

BR har sedan 1 januari 2014 koncentrerat sitt arbete till forskning och utveckling för den svenska bussbranschen. Rollen som branschförbund har bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bussföretag tagit över. BR har ett nära samarbete med Sveriges Bussföretag som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv.

Hela styrelsen i BR består nu av följande förtroendevalda:

Henrik Birath, Strömma - ordförande
Arne Veggeland, Vy Sverige AB
Irene Svänson, Connect Bus Sverige AB
Jonas Kempe, Nobina Sverige AB
Lars Erik Granberg, Granbergs Trafik AB
Christer Pettersson, BiVAB
Eva Tiseus, Transdev Sverige AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063