23948sdkhjf

Branschmöte flyttas fram

Svenska Turistbussföretagens planerade Buss & Resemarknad kommer inte att genomföras under våren nästa år – en artikel i Trafikforum ligger bakom beslutet.

Svenska Tursitbussföretagen hade planerat att genomföra sin premiär för branschmötet Buss & Resemarknad i april nästa år, en vecka före Busstorget. Så blir det inte, i stället flyttar man ihop med ett annat branschevent meddelar organisationen i ett pressmedellande som RT-Forum publicerar här:

Efter en artikel i Trafikforum om vår Buss & Resemarknad har vi förstått att en del anser att vi trampat dem på tårna. Detta har aldrig varit vår mening och vi ber i så fall om ursäkt för detta.

Tidpunkten:

För de som jobbar med reseproduktion så börjar man under våren planeringen av kommande års reseprogram. Vill man ha ett event som vår Resemarknad så skall den vara på en tidpunkt som är något lugnare för vår målgrupp. När vi sonderade tidpunkten för vårt event hade vi att ta ställning till några viktiga faktorer under ett normalt år inom bussresebranschen. När man tittar på 2021 så visste vi följande. Under februari, mars rullar mycket skidresor sedan kommer påsken första helgen i april.

Den 17 april är Blomstertåget i Holland planerat och då rattas i många fall de svenska turistbussarna av ägarna själva. Den största resemässan i Europa RDA ligger den 20-21 april. När vi då valde den 8-9 april som det enda lämpliga datum för vår Resemarknad fanns inga andra branschevent marknadsförda i perioden mer än RDA i Tyskland. Det är dessutom inte så många svenska arrangörer som besöker RDA så vi såg inte att konkurrensen med detta skulle bli så stor.

Däremot visste vi så klart att det fanns två andra svenska arrangemang som normalt genomförs under våren. RK-Tur i mitten på mars och Busstorget i mitten på april som båda fick ställas in under våren 2020 med anledning av världsläget med pågående pandemi. Med den rådande Coronasituation såg vi fortsatt svårigheter att arrangera stora evenemang där man är inomhus i samma lokal med många andra besökare. Dessutom var inget av de under våren 2020 inställda arrangemangen marknadsförda med nya datum och klara för att genomföra.

Vårt arrangemang skall till stor del genomföras utomhus och i många lokaler med mycket utrymme både för mässa och måltider. Vilket gjorde att vi redan i planeringsstadiet ansåg att vi uppfyllde alla riktlinjer som krävdes för ett genomförande.

Med den situation som råder inom besöksnäringen och bussturismen, där verksamheten för många ligger helt nere och har en mycket begränsad plånbok att röra oss med, ville vi skapa den bästa marknadsplatsen för köpare och säljare. En buss och resemarknad där vi under enkla kostnadseffektiva former får en möjlighet skapa förutsättningar för bra affärer och resor framöver.

Ny tidpunkt:

Vår tanke har aldrig varit att gå i konfrontation med varken RK Travel eller Sveriges Bussföretag. Men när vi läser artikeln i Trafikforum verkar det tyvärr som det uppfattats så. Därför flyttar vi vårt arrangemang till nästa tillfälle där det normalt blir lite lugnare i orderböckerna, kring skolstarten efter sommarlovet.

Vi ”flyttar ihop” med Tomas Bark och det trevliga arrangemanget Bussgolfen där vår förening sedan tidigare varit engagerade. På detta sätt blir det heller inte fler arrangemang utan vi stärker ett befintligt med ett större program och en riktig Buss & resemässa där köpare möter säljare.

Torsdag och fredag den 19-20 augusti öppnar portarna på Lundsbrunn Resort & SPA för Bussgolfen med Buss och Resemarknad. För golfaren börjar inspelet under torsdagen och själva Bussgolfen hålls den 20 augusti.

Buss och Resemarknaden är öppen under torsdag och fredag med relevanta företag för vår bransch. Kläm, känn och provkör de senaste bussmodellerna, prata med turistbyråer, färjebolag, resegrossister, hotell och besöksmål. Redan nu när vi flyttar på mässan har vi ett 30-tal utställare. Vi hoppas på fler, alla som jobbar mot vår bransch är inbjudna och priset för att vara med är lågt!

Tillsammans skapar vi mötesplatsen för en bransch som behöver all uppmärksamhet den kan få.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172