23948sdkhjf

Samtrans fixar Covid-test

Samtrans Omsorgsresor förstärker Region Dalarnas provtagning av covid-19.

På uppdrag av Region Dalarna öppnar Samtrans Omsorgsresor 14 nya provtagningsstationer för covid-19 runt om i länet, under december månad.

Vid provtagningsstationerna kan personer som bokat tid via 1177.se komma och lämna prov, utan att behöva gå ut ur bilen. Man utför provtagningen på sig själv och testerna skickas sedan till laboratorium för analys. Självtestet är ett så kallat PCR-test som visar om den som testar sig själv har en pågående infektion av covid-19. I alla fall om testet utförs på rätt sätt.

Först ut att öppna var Falun, Borlänge, Hedemora, Smedjebacken, Säter och Avesta satte igång med verksamheten 30 november. Provtagningsstationer kommer också etableras i Malung, Orsa, Mora, Rättvik, Sälen och Idre under december.

– Vi står inför utmanande tider och är glada över att vi kan bidra till en ökad tillgänglighet till provtagning för invånarna i Dalarna, men också till en ökad provtagningskapacitet i hela regionen, utan att belasta den redan ansträngda hälso- och sjukvården, säger Eric Steijer, marknadschef för Samtrans.

Samtrans Omsorgsresor är landets ledande aktör inom provtagningsstationer för covid-19 och finns i ett flertal regioner över hela landet. Företaget ingår i Nobina-koncernen.

FAKTA/Om konceptet

Konceptet för provtagningsstationerna är en samverkan mellan Region Dalarna, Samtrans Omsorgsresor och it-företaget Infosolutions, som tillhandahåller system för remisshantering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078