23948sdkhjf

Transdev 80 år

Transdev har gått från bussresor till vardagsmobilitet sedan 1940.

I år fyller Transdev 80 år och det firar vi genom att bjuda på ett historiskt material på transdev.se. Transdevs 80-åriga historia är tätt sammankopplad med de samhällsförändringar som skett under åren och visar på kollektivtrafikens betydelse under modern tid. Häng med på tidsresan!

Det har varit med- och motgångar sedan 1940, men historien visar att Transdevs uppdrag, att ge människor frihet att resa, är lika aktuellt idag som då. Och framåt kommer det sannolikt att bli än mer viktigt att erbjuda hållbara resor, säger Eva Tiséus, marknads- och kollektivtrafikdirektör på Transdev Sverige AB.

På www.transdev.se/80-ars-jubileum kan man decennium för decennium fördjupa sig i Transdevs och kollektivtrafikbranschens utveckling. Här finns också en film, bilder, medarbetarhistorier och en podd i tre avsnitt. Varje avsnitt skildrar olika epoker i Transdevs historia och de händelser som skett i omvärlden som fått påverkan på vår verksamhet. Fritte Fritzon som leder den populärvetenskapliga podcasten "Allt du velat veta”, är med på tidsresan och samtalar med gäster, både företrädare för Transdev och branschen. På Linkedin publiceras också kuriosa om vår historia i form av en quiz.

– Vårt företag och hela branschen, prövas just nu hårt av Coronapandemin och det gör mig extra stolt att se hur alla medarbetare gör ett fantastiskt jobb och möjliggör att de som verkligen behöver ska kunna resa med oss varje dag. Vi känner stolthet över att vi under åren har tänkt nytt och provat olika vägar för att anpassa oss vartefter nya resenärsbehov uppstått. Och det kommer vi fortsätta göra, säger Eva Tiséus.

Det exakta datumet för Transdevs födelsedag är 6 december!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078