23948sdkhjf

SL öppnar framdörren igen!

Nu börjas bussarna i region Stockholm åter att öppna framdörren så att biljetterna kan blippas som vanligt - Norrtälje först ut.

– Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL.

I våras valde SL, som första kollektivtrafikbolag i Sverige, att stänga framdörrarna på samtliga bussar i SL-trafiken för att minska smittspridning och skydda förarna. Under pandemin har SL tillsammans med trafikutövarna tittat på en lösning för hur man ska kunna öppna framdörrarna igen på ett smittsäkert sätt. Nobina, som kör en del av bussarna i SL-trafiken, har tagit fram ett skyddsglas som är trafiksäkert och som skyddar mot smitta. Skyddsglasen kommer införas successivt i hela SL:s busstrafik. 6 december börjar SL öppna framdörrarna på bussarna i Norrtälje.

– Under en övergångsperiod kommer det finnas en blandning av bussar med och utan skyddsglas i trafiken men i nuläget kan vi inte säga exakt när skyddsglas kommer på en specifik busslinje. Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Genom att öppna dörrarna fram:

  • Blir den delen av bussen som varit avspärrad under pandemin tillgänglig igen vilket bidrar till att minska trängsel ombord.

  • Precis som innan pandemin blir föraren bakom skyddsglaset tillgänglig igen för att svara på frågor samt hjälpa till vid behov.

  • Blir det återigen enkelt att betala för resan. Intäkterna som SL får in via biljettköpen behövs för att fortsatt kunna köra bussar, tåg, spårvagnar och pendelbåtar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.171