23948sdkhjf

Vann miljardkontrakt i Lund

Nu är det klart vem som ska köra region- och landsbygdstrafiken i Lund – kontraktet är värt nästan 1,6 miljarder kronor totalt.

Det blir Nobina som fått förnyat förtroende av Skånetrafiken att utveckla och driva region- och landsbygdstrafiken i Lund. Kontraktet har ett sammanlagt värde på närmare 1,6 miljarder kronor över avtalstiden på åtta år, med möjlighet till två tillkommande optionsår. Det nya kontraktet startar i två omgångar med första trafikstart i december 2021 och andra delen i december 2022.

Nobinas löfte är att alltid erbjuda resenärerna resor som är välkomnande, trygga och hållbara. I kontraktet ställs höga krav på hållbarhet och säkerhet, där samtliga fordon är utrustade med – bland mycket annat – trygghetskameror och system för kollisionsvarning. Stor vikt har även lagts vid bekvämlighet för resenärer i form av wi-fi, väl upplyst inredning och låga insteg. Under kontraktet kommer helt nya dubbeldäckare med tyst avdelning att introduceras och nya elbussar tas i trafik under 2024.

– Vi är väldigt stolta över att både få fortsätta och även utveckla vårt väletablerade samarbete med Skånetrafiken. Tillsammans kommer vi att kunna fortsätta erbjuda resenärerna en kollektivtrafik i framkant, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Trafikstarten under 2021 omfattar 44 fordon och under 2022 utökas detta med ytterligare 55 bussar. Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 21 december 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093