23948sdkhjf

Rasta byter namn

Rasta Group blir Burgsvik Group – förändring av verksamheten ligger bakom namnbytet.

Familjeägda restaurang- och upplevelsejätten Rasta blir Burgsvik Group. Med fler affärsområden och större palett byter moderbolaget namn för att idag omfatta även restauranger, arenor, hotell, fastigheter, pubar, bokningsbolag och nattklubbar, utöver att äga och förvalta serviceanläggningar runtom i Sverige.

– Vi verkar idag inom så varierade områden att vi helt enkelt växt ur vår kostym och skaffar oss en ny. Rastas starka varumärke lever givetvis kvar men med tanke på att vi är så mycket mer och fler idag måste moderbolagets namn omfatta allt det vi gör, och sedan står respektive ben för sig där Rasta är ett, säger Fredrik Tervaniemi från ägarfamiljen.

Familjeföretaget spänner idag över flera generationer och fortsätter att växa i spännande fart. Med stor stolthet över företagets historia, där Rasta är och har varit basen tas nu nya steg samtidigt som företaget går tillbaka till sitt verkligen ursprung och hedrar den gotländska traditionen och familjen.

– Idag är vi fler i vår familj, flera tusen. Burgsvik är orten på Gotland där jag föddes, där resan började. Min pappa Olle var konditor och inskolade mig tidigt i entreprenörskap och familjevärderingar som har varit med hela vägen och format vad vårt företag har blivit idag. Även om vi har blivit några fler än där på konditoriet S:t Hans i Visby, driver vi företaget med samma enkla värderingar, säger Dan Tervaniemi.

Fotnot. Burgsvik är en tätort på Gotland där öns sedan länge nedlagda järnväg hade sin slutstation. I dag finns knappt 400 fastboende på orten som dock har både årets-runt-öppen restaurang och mikrobryggeri samt livsmedelsbutik. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078