23948sdkhjf

Nytt drag mot båtplankarna

andemitider har tyvärr också blivit plankartider – inte minst när det gäller pendelbåtarna i region Stockholm, men nu är det färdigplankat där.

Att några få undviker att betala sin biljett inom kollektivtrafiken är inte ovanligt. Under coronapandemin har dock detta vuxit till ett stort problem i framför allt busstrafiken men även för pendelbåtarna i region Stockholm. Nu håller bussarna inom SL på att monteras om så att framdörren kan öppnas. Då kommer betalningsdiciplinen att öka betydligt, enligt alla bedömningar.

Men pendelbåtarna som blivit fler och mycket populära har fått sin lösning genom än förlängd antenn! Leverantör är Modulsystem som även tillhandahåller mycken annan utrustning för all slags kollektivtrafik. På båtarna hade tidigare personal gått runt och blippat passagerarnas biljetter, något som inte kunde fortsätta på grund av smittorisken.

Lösningen blev att införa självblipp även på pendelbåtarna och redan nu har betalningsdiciplinen ökat rejält. Investeringen i den nya tekniken kan därför räknas hem snabbt, enligt SL:s kalkyler.

Den här tekniken finns i olika former och kan även vara till nytta inom busstrafiken:

– Ombord på en buss kan man enkelt ha en antenn sittandes fast på biljettmaskinen och klistra fast den andra på plastglaset. Då kan resenäreren validera sitt kort mot plastglaset och man undviker fysiskt kontakt, säger Torbjörn Henrysson, affärsutvecklare på Modulsystem Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094