23948sdkhjf

Vann trafik för miljarder

Det blev Bergkvarabuss som tilldelas linjetrafikuppdrag i södra och östra Skåne – kontrakten är värda flera miljarder kronor.

Måndagen 7 december, meddelade Skånetrafiken att Bergkvarabuss får förtroende att utföra trafiken i avtalen Söderslätt, Österlen och Nordväst. Bergkvarabuss utför idag trafiken på Söderslätt och i Ystad och får förnyat förtroende samt utökar verksamheten.

De nya avtalen värderas till cirka 3 miljarder kronor, omfattar totalt runt 170 fordon och präglas av ett tydligt fokus på resenärerna och att skapa en hållbar kollektivtrafik. Avtalen omfattar två trafikstarter, december 2021 och december 2022, samt en avtalsperiod på åtta år med möjlighet till två års förlängning.

– Vi försvarar vår befintliga verksamhet, och bryter ny mark. Vi ser fram emot att fortsatt arbeta med Skånetrafiken för att få nöjdare och fler resenärer till kollektivtrafiken. En viktig aspekt blir att säkerställa kollektivtrafikens attraktivitet när den pågående situationen med covid-19 har övergått, säger Johan Lundqvist, Regionchef Skåne, Bergkvarabuss.

Uppdragen avser stadstrafik i Ystad och Ängelholm samt region- och expresstrafik på Söderslätt och Österlen samt i nordvästra Skåne. Bergkvarabuss kommer, som en av de första aktörerna i Sverige, driftsätta elbussar för regiontrafik vilket innebär ett stort steg mot ett hållbart samhälle, minskad miljöpåverkan och en förnyelse av kollektivtrafiken.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till och med 17 december, först därefter kan avtal tecknas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094