23948sdkhjf

Barnstolar till Skånes regionbussar

Fasta barnstolar ska öka säkerheten på Skånes regionbussar TriNorth levererar stolarna.

Två fasta barnstolar, så kallade babyskydd för barn upp till 18 kilo, är nu installerade i fem regionbussar som trafikerar Eslövsområdet. Det är trafikföretaget Transdev som på uppdrag av Skånetrafiken är först ut i Skåne med dessa barnstolar som man med ett enkelt handgrepp fäller ut från ett av de vanliga sätena. 

– Babyskydden finns förinstallerade i sätena och den som reser med sitt barn kan använda det direkt efter att man har klivit på bussen. Det är tryggt och smidigt för resenären, precis som det ska vara, säger Saman Tondnevis, Affärsområdeschef på Buss, Skånetrafiken.

Fasta barnstolar ökar säkerheten för små barn i trafiken. Är stolen dessutom bakåtvänd tar den emot de krafterna som uppstår vid en kollision eller inbromsning och skyddar barnets känsliga huvud och hals. TriNorth är företaget som levererar och installerar den integrerade barnstolen SIT safe som är speciellt utvecklad och certifierad för bussar och taxibussar. Den unika konstruktionen innebär att barnet sitter med ryggen mot färdriktningen, vilket ger småbarnsföräldrar möjligheten att känna sig trygga hela resan.

Läs mer om bussbarnstolen och företaget som levererar den HÄR!

– Vi har ett viktigt arbete med att trygga säkerheten för våra resenärer och vi kommer att ta med denna typ av barnstolar som en del i kommande upphandlingar av regionbusstrafik. På grund av långa avtal så kommer det dock ta ett par år innan alla regionbussar är utrustade, säger Saman Tondnevis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094