23948sdkhjf

Elbusspremiär i Eslöv

13 december gör elbussar entré i Eslöv och bidrar till en grönare och skönare stadsbild.

Eslöv blir den fjärde staden i Skåne som har 100 procent elbussar i stadsmiljön. Det är en viktig milstolpe både för Skånetrafikens arbete för ett mer hållbart Skåne och för Eslövs ambition om att bli en fossilbränslefri kommun.

Så här säger de olika aktörerna som varit med och bidragit till detta:

Genom att resa kollektivt bidrar vi till ett mer hållbart Skåne. Med elektrifieringen tar vi ytterligare steg och jag är glad att Eslövsborna nu får vara med på den resan. Jag hoppas att detta innebär ett ökat resande med busstrafiken i Eslöv så snart pandemin tillåter det, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Skånetrafiken arbetar för en klimatneutral kollektivtrafik och elbussarna som körs på förnybar el märkt med Bra Miljöval är ett steg i denna riktning. Elbussar är tysta och avgasfria och bidrar därmed till en hälsosammare miljö i Skåne. Introduktionen av elbussar är ett led i Skånetrafikens arbete för att bidra till ett hållbart Skåne, säger Iris Rehnström, Miljö och hållbarhetsstrateg på Skånetrafiken.

Vi är en del av Eslöv sedan 1970 och har alltid haft som mål att utveckla kollektivtrafiken mot säkrare och grönare resor. Nu är det dags att ta nästa steg och elektrifiera hela stadstrafiken. Vi är idag ledande i Europa inom hållbar mobilitet med mer än 850 elbussar. Elbussarna erbjuder bättre komfort för resenärerna och bättre stadsmiljö till alla som bor i Eslöv. Vi ser fram emot att erbjuda den tekniken till invånarna i Eslöv, säger Thomas Igelström, affärschef på Transdev Sverige AB.

Eslövs kommun ligger i framkant med vårt hållbarhetsarbete och inte minst med vårt arbete mot en fossilbränslefri kommun. Vi ser därför positivt på att Skånetrafiken byter till elbussar som är mer tystgående och belastar klimatet mindre, säger Bengt Andersson, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078