23948sdkhjf

Han köper Solresor

Nu är det klart - problemtyngda charterföretaget Solresor köps av Rolfs Flyg & Buss som därmed även blir en stor aktör inom charter.

Sveriges största gruppresearrangör Rolfs Flyg & Buss förvärvar charterarrangören Solresor som tidigare i höstas begärde rekonstruktion. Solresor drabbades av akuta problem under coronapandemin och var nära konkurs. I stället inleddes en rekonstruktionsprocess som nu är avslutad i och med att Rolfs köper bolaget.

Under de senaste 45 åren har arrangören Rolfs Flyg & Buss förädlat konceptet rundresor. Nu är det dags att lyfta charterbranschen till nästa nivå, enligt företagets vd Emanuel Karlsson som nu breddar verksamheten rejält.

Det finns utrymme för förbättring i charterbranschen, uppger han. Charter kan bli mer kvalitativ, prisvärd och spännande. Genom att tillföra branschen ny och innovativ teknik ska Solresor erbjuda de allra bästa charterupplevelserna till rätt pris.

– Solresor är ett bra och starkt varumärke nära förknippat med sol-, bad- och upplevelseresor. Det står för kvalité till rätt pris och passar in i vår portfölj, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss som nu också tillträder som vd på Solresor.

Solresors verksamhet startade 1989 i Sverige och växte snabbt till en framgångsrik charterarrangör. Historiskt har Solresor varit en innovatör i branschen och var tidigt ute med både nya upplevelser och destinationer.

Sedan 1975 har Rolfs Flyg & Buss framgångsrikt arrangerat och förädlat konceptet rundresor. Idag är man Sveriges största gruppresearrangör och marknadsledande inom sitt segment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.159