23948sdkhjf

Tar över Sveriges Bussbolag

Tomas Byberg är sedan 7 december ny ordförande i Sveriges Bussföretag.

Tomas Byberg, vd för Byberg & Nordin och vice ordförande i styrelsen för Sveriges Bussföretag, är sedan 7 december ordförande i förbundet. Detta då Gunnar Schön, tidigare vd Transdev Sverige AB, som valdes till förbundets ordförande vid årsstämman i maj 2020 nu gått i pension och också lämnar ordförandeposten i Sveriges Bussföretag.

Tomas Byberg har varit ledamot och vice ordförande i styrelsen i Sveriges Bussföretag sedan förbundet bildades 2014. Dessförinnan var han bland annat ordförande i branschförbundet och han har i många år haft ett start engagemang i förbundets gemensamma frågor.

Styrelsen har också beslutat att adjungera två personer till styrelsen. Det är Anna Höjer, vd Transdev Sverige AB samt Johan Lindgren,vd Arriva Sverige AB. Johan Lindgren adjungerades in i styrelsen med anledning av att Arriva tidigare vd Johan Åhlander tidigare i år lämnade Arriva och sin plats som ledamot i styrelsen i Sveriges Bussföretag.

Både Anna Höjer och Johan Lindgren har intervjuats i Trafikforum/RT-Forum, klicka på deras namn för att komma till intervjuerna! Öppna för alla prenumeranter.

Vid senaste styrelsemötet 2 december antog styrelsen också en ny verksamhetsplan och budget för verksamhetsåret 2021. Verksamhetsplanen har en stor tonvikt på de utmaningar som förbundet ser för den svenska bussbranschen i spåren av Corona krisen och de strategier man vill vidta med anledning av detta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095