23948sdkhjf

Lämnar krisdrabbade SAS

Flygbolaget SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson har beslutat att lämna SAS efter tio år – han går till ett nytt toppjobb inom industrin.

Mitt under den värsta krisen som det dansk-svenska flygbolaget SAS upplever väljer vd och koncernchef Rickard Gustafson att säga upp sig för ett nytt toppjobb som vd för industriföretaget SKF.

– Jag är både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS. Samtidigt vill jag tacka Rickard för hans fantastiska jobb under de tio år han verkat som vd och koncernchef. Under Rickards ledning har SAS gjort en anmärkningsvärd vändning, från förlust till flera år av lönsamt resultat. Nyligen har han med säkra händer lett företaget genom den första delen av den tuffaste krisen i företagets 75-åriga historia, pandemin, säger SAS styrelseordförande Carsten Dilling.

Enligt Carsten Dilling kommer Rickard Gustafson framförallt att bli ihågkommen för sitt ledarskap i SAS hållbarhetssatsning, vilken var startpunkten för en ny hållbarhetsera inom hela flygindustrin.

– Efter tio intensiva och stimulerande år i SAS är det under första halvåret 2021 dags att lämna stafettpinnen vidare, i och med att jag har erbjudits en tjänst i en av Sveriges ledande industrikoncerner. SAS har en stark ställning på den skandinaviska marknaden och är väl positionerat för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande så snart pandemin har bekämpats. Jag vill uttrycka mitt varma tack till alla uppskattade kollegor, kunder och andra intressenter i SAS för deras engagemang, lojalitet och stöd som alltid uppvisas, både i med- och motgång. SAS är ett fantastiskt företag med ett unikt medarbetarengagemang vilket har säkerställt att SAS fortsätter att vara en viktig och integrerad del av den skandinaviska infrastrukturen, så kommenterar Rickard Gustafson sin egen avgång.

– SAS är fortfarande i en kritisk - men stabil position - och styrelsen har naturligtvis omedelbart påbörjat processen att utse en ny vd och koncernchef för SAS, säger Carsten Dilling.

Rickard Gustafson lämnar företaget senast den första juli 2021 men troligen långt tidigare. Hans nya uppdrag är att bli vd för industrikoncernen SKF, en befattning dess koncernledningen önskar att han kan tillträda så snart som möjligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093