23948sdkhjf

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder den helt coronasäkra Kollektivtrafikdagen 2021 – årets tema är hur kollektivtrafiken ska komma tillbaka efter pandemin.

19 maj är dagen för Kollektivtrafikdagen 2021 som genomförs digitalt från en studio i Solna vilket gör att alla kan vara med på distans. Det nya formatet kan tyckas ovant men bjuder på nya möjligheter. Alla kommer att kunna ställa frågor till talarna.

Den som inleder den nya digitala Kollektivtrafikdagen är infrastrukturminister Tomas Eneroth och moderator för dagen är Alexandra Pascalidou. För mer information och anmälan, KLICKA HÄR!

Kollektivtrafiken har drabbats hårt av den pågående pandemin, resandet har störtdykt medan kostnaderna legat kvar på samma nivå som före krisen. De som kan jobbar numera hemifrån medan andra väljer bilen för att ta sig fram för att undvika smittan. Risken är att detta kommer att fortsätta även efter pandemin.

Allt detta innebär stora utmaningar för samhället. För hållbarhet och klimat är det nödvändigt att vinna tillbaka resenärerna till det kollektiva hållbara resandet. Vad behöver göras? Vilka vägar finns för att skapa tillit och locka svenskarna att ställa bilen för att åter borda bussen? Dessa frågor kommer att tas upp på Kollektivtrafikdagen 2021. Vi ses 19 maj!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.205