23948sdkhjf

Så många bussbolag gick i konkurs

Sveriges Bussföretag har sammanställt antal bussbolag som gick i konkurs under coronaåret 2020 - och pandemin är ännu långt ifrån över.

Preliminära siffror visar att 11 bussföretag gått i konkurs Coronaåret 2020. Men våren 2021 kan bli ännu tuffare än Corona-året 2020 för många bussföretag.

– Det är ändå förvånansvärt få konkurser bland bussföretagen under 2020 med tanke på den oerhört tuffa tid bussföretagen gick igenom i fjol. Utan regeringens olika stödåtgärder, där vi tillsammans med Transportföretagen, Svenskt Näringsliv, SRF och många andra varit pådrivande och med fakta och vittnesmål från medlemsföretag kunnat visa på det förtvivlade läget i branschen, hade konkurserna sannolikt varit fler. Nu kämpar många företag för att överleva våren. Att utbetalningarna för omställningsstöd under månaderna hösten 2020 kan sökas först i februari i år enligt regeringens besked gör att vi ser att många kommer få oerhört svårt att klara likviditeten. I Norge och Danmark till exempel utbetalas motsvarande stöd snabbare. På sikt kan det leda till att svenska bussföretag får en sämre konkurrenssituation gentemot kollegor i våra nordiska länder, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141