23948sdkhjf

Vann direktupphandling Flen

Samtrans Omsorgsresor vann direktupphandling och har nu etablerat verksamhet i Sörmländska Flen.

Det är Samtrans Omsorgsresor som bistår Region Sörmland med serviceresor i Flen. Sedan 1 februari finns fyra specialfordon och fem personbilar i drift. Med etableringen i Sörmland fortsätter Samtrans sin strategi att bli marknadsledare även utanför Stockholm.

Redan i december 2020 bidrog Samtrans på kort uppstartstid Region Sörmland med 10 bilar, detta då dåvarande leverantörsavtal hastigt upphörde. Uppdraget löpte då fram till 31 januari.

Regionen gjorde under denna period en direktupphandling med trafikstart 1 februari och avtalsslut sista december 2021. Upphandlingen var indelad i flera områden baserat på geografiskt läge och fordonstyper. Samtrans la då anbud på området Flen och vann den upphandlingen.

– Det känns otroligt roligt att vi nu har möjlighet att bidra med erfarenhet, hög kvalitét och kompetenta förare, även till invånarna i Flen. Samtrans målsättning är att fortsätta utvecklas som marknadsledande på kvalitet inom omsorgsresor, säger Samtrans marknadschef Eric Steijer. Han fortsätter:

– Vi växer nu även utanför Stockholm och vi har en kapacitet och stark organisation för att etablera oss på fler platser, vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten för både resenärer och samhället.

Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor cirka 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting, men också för företag. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093