23948sdkhjf

Busstorget blir digitalt 2021

Busstorget är tillbaka, i år i coronasäker digital form 15 april – och på alla sätt anpassat till sitt nya snabba format.

Under cirka två timmar arrangerar bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag med tillsammans med fordonstillverka MAN, Mercedes Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo Busstorget digitalt. Det blir ett fullspäckat program i högt tempo, ett program som både bjuder på personliga återblickar från ett av de tuffaste åren någonsin för turistbussbranschen men också inslag om branschens framtid. Anna Grönlund, branschchef och vice vd på Sveriges Bussföretag modererar från studion med inbjudna gäster och talare.

Busstorget som i vanliga fall är ett event där turistbussbranschen samlas, diskuterar aktuella ämnen, träffar ledande fordonstillverkare och provkör deras bussar blir i år av hänsyn till rådande restriktioner under Coronapandemin digitalt.

– I dessa oerhört svåra tider för många turistbussföretag och bussresearrangörer behöver vi i hela branschen samlas, få prata med varandra och samtidigt tillsammans manifestera turistbussens betydelse. Fordonsindustrin har också haft tuffa tider, men i våra dialoger ser vi ändå ett positivt intresse och ett starkt engagemang från Busstorgets partners för att tillsammans genomföra ett Busstorg 2021. Då vi fortfarande är i pandemin och har den nya pandemilagen att rätta oss efter genomförs Busstorget digitalt i år, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv.

Under 2020 har företag inom bussbranschen, framförallt de med verksamhet inom turist- och beställningstrafik samt kommersiell linjetrafik, drabbats hårt. Över 75 procent av bussföretagen uppger att de har tappat mer än 80 procent i omsättning under 2020. Påbjudna reserestriktioner gör att marknaden för inrikes- och utrikes persontransporter i det närmaste har kollapsat.

De stödpaket som kommit från politiskt håll har varit välkomna och räddat flera företag. Annars hade antalet konkurser i bussbranschen nu varit ännu fler än de som noterades för 2020. Men för att den svenska turist- och beställningstrafiken med buss ska överleva behövs riktade stödåtgärder nu. Sveriges Bussföretag har bland annat presenterat ett förslag för ersättning för avställda turistbussar men välkomnar också en dialog med regeringen rörande andra stödformer.

– På Busstorget 2021 delar vi både personliga upplevelser och talar om det den svåra tid vi haft och har i bussbranschen, men blickar också framåt. Vi kommer att få ta del av presentationer från ledande fordonstillverkare om hur vi tillsammans gör bussresan ännu mer trygg och säker. Självklart vore det oerhört positivt om vi då också fått besked om nya stöd och åtgärder för vår bransch från den svenska regeringen, säger Anna Grönlund.

För mer information om Busstorget 2021 och anmälan av deltagande, klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172