23948sdkhjf

Dags för branschens största möte

Kollektivtrafikdagen genomförs 19 maj från en studio i Solna – du deltar från en plats du själv väljer!

Hur ska det gå till att vinna tillbaka resenärerna som försvunnit under pandemin? Den frågan är i dag brännande aktuell och på Kollektivtrafikdagen 19 maj kommer många experter att dela sina svar på den frågan och lyfta alla de utmaningar som branschen står inför.

Helt klart är att det kommer att ta tid att nå de resandenivåer som rådde innan pandemin slog till i början av 2020. Men vägen till ett hållbart resande är nödvändig om Sverige ska klara de hållbarhets- och klimatmål som är beslutade.

På Kollektivtrafikdagen 19 maj bjuds på en hel palett av information, kunskap och visioner om kollektivtrafikens återkomst. Efter infrastrukturminister Tomas Eneroths inledande tal i konferensens första block följer fler intressanta punkter.

Bland dem kan nämnas Lena Hiselius, Lunds universitet, som kommer att lyfta de utmaningar som kollektivtraiken står inför under den närmaste framtiden. Torbjörn Eriksson, vd Urbanet Analys, har koll på hur och vad som kan göras konkret redan i dag för att öka det kollektiva resandet. Och Johanna Eriksson, framkomlighetesstrateg på Arriva som kan berätta om ett konkret exempel på hur busstrafiken förbättrades genom ett projekt som hon var delaktig i.

Hela Kollektivtrafikdagen modereras av Alexandra Pascalidou – det blir dessutom pauser med möjlighet till digitalt mingel samt likaledes att besöka digitala utställningar. Allt helt coronasäkert!

Mer information om Kollektivtrafikdagens hela program samt möjlighet att anmäla deltagande finns HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079