23948sdkhjf

Hogia vann upphandlingen - ska utveckla kollektivtrafiken i Örebro

Under torsdagen blev det klart att it-företaget Hogia blir ny leverantör av trafikinformation till region Örebros kollektivtrafikresenärer. 

Det är Hogias system pubtrans som kommer att utgöra navet i regionen Örebros kollektivtrafikdatasystem. It-företagets plattform ska integrera med det redan befintliga informationssystemet och förmedla information till kollektivresenärer i form av tidtabeller, avvikelser och inställda turer.

- Hogia PubTrans kommer på ett mycket påtagligt sätt att förbättra upplevelsen för resenärerna i Region Örebro län. Tidigare i år vann vi en upphandling med grannregionen Västmanland. Vi ser många fördelar med att vara närvarande i båda regionerna, då vi kan dra nytta av varandras kunskaper och lärdomar för att göra kollektivtrafikresandet ännu mer attraktivt, säger Linda Ekdahl, bolagschef för Hogia Public Transport Systems.

Numera samlas all data från regionen på en plattform, och förhoppningen är att medföra en bättre tekniska flexibilitet samt service till kollektivtrafikens resenärer. Det nya systemet kommer även göra det möjligt att ge prognoser över kommande turer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094