23948sdkhjf

Allt fler pendlar över Öresundsbron

Trafiken på Öresundsbron sjönk kraftigt när pandemin gjorde sitt intåg i vardagen i fjol. I början av 2021 var trafiken över bron 64 procent lägre jämfört med 2019, men när restriktionerna lättades i somras har trafiken ökat igen. I juni låg siffran på 54 procent.

– Varje vecka sedan maj har trafiken ökat så smått, men volymen ligger fortsatt långt under nivån före pandemin. Så fort det blir lika fritt att resa till Danmark som till Sverige väntas återhämtningen ta mer fart, vilket danskarnas ökade reslust vittnar om efter att restriktionerna hävdes i juni, säger Linus Eriksson, vd på Öresundsbron i ett pressmedelande.

Øresundsbrons pendlingstrafik minskade med 39,7 procent under det första halvåret jämfört med samma period 2019. Men bland pendlare är svenskarna tillbaka i högre utsträckning än danskarna – svenskarnas pendlarresor minskade med 36 procent under perioden jämfört med 2019, vilket kan jämföras med en nedgång på 49 procent bland danska pendlarkunder. 

– Trafiken över bron väntas få ett ordentligt uppsving när allt fler blir färdigvaccinerade, vilket just nu är det som gör det möjligt för fler svenska kunder att resa över utan att betala för ett test, säger Linus Eriksson. 

Öresundsbron Konsortiet har dock tappat i intäkter under pandemin. I år minskade intäkterna med 64 miljoner danska kronor till 663 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109