23948sdkhjf

Skövde flygplats kan komma att läggas ner – ska bli industriområde 

Under onsdagen lade Skövde kommunstyrelses arbetsutskott fram förslaget om att avveckla Skövde flygplats. Istället ska marken göra plats åt industrier. Nu är det upp till kommunstyrelsen och slutligen kommunfullmäktige att fatta beslut i frågan. 

— Det här är något som har kommit fram i en intensiv process där vi kan konstatera att vår enda möjlighet att erbjuda mark för större etableringar är att avveckla flygplatsenSkövde har historiskt varit en stark aktör inom tillverkningsindustrin och det vill vi fortsätta att vara även framåt. I den industriella omställning som sker så är det här nödvändigt för att Skövde ska vara förberedd för att attrahera nya arbetstillfällen, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande. 

I dagsläget har flygplatsen, som ägs av kommunen, fem anställda. Kommunen skriver att företag och föreningar kommer att påverkas av nedläggningen. Samtidigt anser de att marken flygplatsen ligger på, lämpar sig för industrier och möjliggör utveckling i kommunen. 

— Vi är medvetna om att det här förslaget påverkar dem som är anställda eller har verksamhet vid flygplatsen. Vi har full respekt för de känslor och den oro som detta innebär och vi ska ge det stöd vi kan, säger Katarina Jonsson. 

Området är redan detaljplanerat, vilket gör att kommunen snabbare kan etablera ett industriområde. Kommunfullmäktige ska fatta ett beslut i frågan den 26 september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141