23948sdkhjf

Tidigare vd återvänder till Inlandsbanan

För sex år sedan lämnade Otto Nilsson rollen som vd för Inlandsbanan. Nu återvänder han till positionen, det efter att Peter Ekholm lämnat uppdraget i våras. 

När Otto Nilsson lämnade vd-posten på Inlandsbanan 2015 gick han över till Strukton Rail. Där har han haft en ledande roll som regionchef, chef för innovation och teknik och under de senaste åren marknadschef. Nu tillträder han sin nygamla tjänst på Inlandsbanan den 18 oktober. 

Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda Inlandsbanan AB in i framtiden och mitt engagemang för Inlandsbanan har inte svalnat under åren jag varit borta. Det finns naturligtvis utmaningar men utvecklingen av samhället med ett ökat fokus på hållbarhet och stora industrisatsningar i norra Sverige gör att Inlandsbanan är viktigare än någonsin, säger Otto Nilsson i ett pressmeddelande. 

När Otto Nilsson tillträder som ny vd, återgår Mats Portinson till rollen som infrastrukturchef, efter att ha varit tillförordnad vd. 

 Jag är glad att vi kunnat återrekrytera Otto Nilsson till Inlandsbanan. Vi sökte ett nytt ledarskap och med Otto får vi ett nygammalt. Med hans gedigna bakgrund inom branschen och stora kunskap om bolaget, kommer Inlandsbanan snabbt kunna ta sig an utmaningar och utvecklingsmöjligheter både här och nu och framåt. Nu fortsätter vi med kraftarbetet med att stärka Inlandsbanans unika möjligheter att kunna transportera både människor och gods genom inlandet, säger Katarina Nyberg Finn, Inlandsbanans styrelseordförande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078