23948sdkhjf

Nu gör Vildmarkståget comeback

På tisdag avgår Vildmarkståget från Stockholm central, för att göra på en så kallad “slow travel” till Kiruna längs med Inlandsbanan. Senast tåget genomförde vildmarksresor i Sverige var på tidigt 90-tal, nu gör tåget comeback. 

 Vi tycker det ska bli fantastiskt kul att äntligen få komma ut med våra tåg igen, och att börja detta med en resa från Stockholm till Abisko via Inlandsbanan gör det ännu bättre, säger Henrik Reuterdahl, chef tågtrafik på Järnvägsmuseet i Gävle. 

Vildmarkståget genomförs i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle, och färden sker museets förstaklassvagnar och tillhörande restaurangvagn. Tåget dras av olika lok på olika sträckor, bland annat fossilfritt diesellok och ånglok mellan Vilhelmina och Arvidsjaur. 

 Vildmarkståget är en nygammal resa. Under början av 90-talet kördes tematåget och vi har nu uppdaterat den. Den breddar vårt reseutbud och med det hoppas vi nå nya resenärer som lockas av god mat, norrländsk natur, kultur och historia samt vill uppleva detta bekvämt paketerat och från ett klassiskt tåg med sin egen historia, säger Maria Nordvall, reseproducent på Destination Inlandsbanan ab. 

Längs med Inlandsbanan kommer tåget stanna till för besök på museum, föreläsningar, Ishotellet i Jukkasjärvi samt ett stopp i Abisko nationalpark. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078