23948sdkhjf

De lägger stororder på elbussar

Nu står det klart att Keolis har beställt 75 stycken MAN Lion’s City18C elbussar från NeoplanLeveransen är beräknad att ske under 2022, där 60 av bussarna kommer att levereras till Göteborg och de resterande till Stockholm. 

 Vi är mycket stolta att få utveckla vårt partnerskap med Keolis och kunna leverera kompletta dynamiska lösningar som tillsammans med serviceavtal optimerar driften och effektiviteten under fordonens hela livslängd, säger Jonas Helsner, nyckelkundsansvarig på Neoplan i ett pressmeddelande.

Keolis har förutom de 75 bussarna, också lagt en option på ytterligare 75 bussar. Bussarna som ska levereras är utrustade med åtta batteripack på totalt 640kWh, samt dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdriften ska ge en bromsregenerering vilket i sin tur ger mer energi och längre räckvidd. 

 Vi uppskattar de tekniska innovationerna som MAN har integrerat i bussen och med den långa erfarenhet vi har av samarbetet med Svenska Neoplan så känner vi oss extremt trygga i vårt val av fordonsleverantör, säger Karl Orton, ansvarig för fordonsflottan på Keolis. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156