23948sdkhjf

Mälardalstrafik i nytt avtal värt 20 miljoner

Mälardalstrafik har slutit ett nytt avtal med Åkerbergs Trafik AB. Ett avtal innebär att de som arbets- och studiependlar mellan Trosa och Liljeholmen i Stockholm kan fortsätta i fyra år till.   

– Genom Trosabussen knyts arbetsmarknaderna i södra Stockholm och Trosa/Vagnhärad samman, som annars skulle sakna direktförbindelse. Förbindelsen bidrar till att skapa bättre balans på arbets- och bostadsmarknaden, säger Monica Johansson, regionstyrelsens ordförande i region Sörmland och vice ordförande i Mälardalstrafik, i ett pressmeddelande.  

Pendelresenärerna kommer därmed kunna fortsätta att resa med Movingo periodbiljett på Trosabussen, en linje som funnits i elva år. Avtalet mellan de två bolagen är värt 20 miljoner konor och kommer att gälla fram till slutet av 2025.  

– Movingo är en attraktiv periodbiljett för många som arbets- och studiependlar över regiongränserna i Stockholm-Mälardalen. Det nya avtalet är en viktig pusselbit och en positiv nyhet för pendlarresenärer, säger Helena Ekroth, vd på Mälardalstrafik. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125