23948sdkhjf

Mälardalstrafik i nytt avtal värt 20 miljoner

Mälardalstrafik har slutit ett nytt avtal med Åkerbergs Trafik AB. Ett avtal innebär att de som arbets- och studiependlar mellan Trosa och Liljeholmen i Stockholm kan fortsätta i fyra år till.   

– Genom Trosabussen knyts arbetsmarknaderna i södra Stockholm och Trosa/Vagnhärad samman, som annars skulle sakna direktförbindelse. Förbindelsen bidrar till att skapa bättre balans på arbets- och bostadsmarknaden, säger Monica Johansson, regionstyrelsens ordförande i region Sörmland och vice ordförande i Mälardalstrafik, i ett pressmeddelande.  

Pendelresenärerna kommer därmed kunna fortsätta att resa med Movingo periodbiljett på Trosabussen, en linje som funnits i elva år. Avtalet mellan de två bolagen är värt 20 miljoner konor och kommer att gälla fram till slutet av 2025.  

– Movingo är en attraktiv periodbiljett för många som arbets- och studiependlar över regiongränserna i Stockholm-Mälardalen. Det nya avtalet är en viktig pusselbit och en positiv nyhet för pendlarresenärer, säger Helena Ekroth, vd på Mälardalstrafik. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094