23948sdkhjf

Här är länderna där kollektivtrafiken börjat återhämta sig 

Marknads- och analysföretaget ING, har gjort en studier över hur kollektivtrafiken påverkats av pandemin i olika länder. Resultatet visar på att återhämtning pågår i Europa, med undantagsfall för Storbritannien och Nederländerna där trafiken släpar efter, något som Sustainable Bus också rapporterat om.

I takt med att restriktionerna lättar, hittar fler tillbaka till kollektivtrafiken. Resandet i Tyskland, Schweiz och Frankrike närmar sig de nivåer innan pandemin, medan antalet resenärer i Storbritannien och Nederländerna betydligt färre.  

Rico Luman, analytiker på ING kommenterar studien:

Länderna som undersökts:

Schweiz: -4%
Frankrike: -4%
Tyskland: -10%
Italien: -11%
Belgien: -16%
Spanien: -17%
Nederländerna: -25%
Storbritannien: -29%
USA: -20%

Siffrorna är i förhållande till hur det var innan pandemin.

 Europas buss-, tåg- och tunnelbanemängder led hårt under pandemin med passagerarförluster på 60 till över 80 procent under den första vågen och 40 till 60 procent under den andra och tredje vågen. Med särskilt strikta låsningsregimer såg Italien, Spanien och Frankrike de största inledande motgångarna. 

Enligt rapporten kommer återhämtningen fortsätta i höst, men resebeteendet har förändrats och att nå samma nivåer som innan kommer att ta tid i flera länder.  

ING menar att skillnaderna mellan de europeiska ländernas återhämtning, handlar om ekonomiska strukturer och att många fortfarande jobbar hemifrån. 

 Där tjänsterna dominerar, särskilt i Storbritannien och Nederländerna, ligger kollektivtrafikvolymerna följaktligen mest kvar hittills, vilket också illustreras av mindre trafik i stadskärnor som London och Amsterdam. Detta förväntas hålla trafiksiffrorna under nivåerna före pandemin längre, innan strukturell tillväxt kompenserar förlusterna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093