23948sdkhjf

Trelleborgs hamn får besök av nytt fartyg

Nästa vecka kommer kryssningsfartyget M/S Bolette kasta ankar i Trelleborgs hamn, för första gången. Hamnen har inte sett många kryssningsfartyg lägga till under pandemin, endast tre stycken har angjort hamn under de gångna året. 

Nu kommer fartyget M/S Bolette med brittiska resenärer, och ansvarig på Trelleborgs hamn är mycket nöjd. 

− Det är väldigt glädjande för både hamnen och staden att fler väljer Trelleborgs Hamn för kryssningar och att vi kan sätta Trelleborg på kartan. Tidigare kunde vi inte ta emot stora kryssningsfartyg, men tack vare vår hamnutbyggnad och nya längre färjelägen så fungerar det nu smidigt. Vi är inte främst en kryssningshamn utan en RoRo-hamn, men om vi får förfrågningar och har möjlighet så tackar vi inte nej till kryssningsanlöp, säger Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn i ett pressmeddelande.   

Fartyget, som kommer att ha 550 passagerare avgår från Dover, och samtliga ombord är vaccinerade, meddelar hamnen i Trelleborg.   

 Vi kommer att ta emot de landgående på färjeterminalen på Hamngatan 9. Genom en tydlig närvaro och ett gott värdskap på plats ska vi se till att lyfta Trelleborgs sevärdheter och shopping i centrum som kan locka till ökad konsumtion, säger Maarja Edman, vd på Visit Trelleborg. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Snötåget slutar gå i vinter
Skellefteå buss: "Modiga beslut bakom kraftig ökning av resenärer"
Laddat i Norrland: Första publika stationen
Omfattande bluff mot Skånetrafiken
Krisande fordonstillverkare byter vd
Levererar spänning åt Svealandstrafiken
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078