23948sdkhjf

Stororder för Volvo Bussar

Volvo ska levererar sammanlagt 166 nya bussar till Sverige och Norge under 2022 och 2023. Den globala transportoperatören Keolis har köpt 114 bussar, 03 Volvo 8900RLE och 11 Volvo 7900 LH hybridbussar, och den mellanstora norska bussoperatören Setesdal Bilruter har bekräftat en order på 52 fordon.

– Våra möjligheter att anpassa oss till olika typer av verksamheter i de nordiska länderna har gjort att vi kan hitta de bästa lösningarna för både Keolis i Sverige och Setesdal Bilruter i Norge. Att vi har fått in två stora ordrar under det andra kvartalet 2022 är väldigt positiva och välkomna nyheter nu när vi sakta börjar kunna lämna effekterna av pandemin bakom oss, äger Jurong Li, områdeschef på Volvo Bussar i Norden.

För att möta Keolis krav kommer bussarna att vara anpassade för att kunna köras på både RME och HVO biodiesel.

– Vi ville ha en flexibel och tillförlitlig lösning för att passa de olika behov vi har som operatörer. Det är också viktigt att våra bussar kan köras på förnybara bränslen. I slutändan handlar det att våra kunder ska kunna njuta av en skräddarsydd och hållbar service som håller hög kvalitet när de åker med oss, säger Karl Orton, teknisk chef, Keolis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lämnar Green Cargo för Keolis
Utmanande år för Gotlandsbolaget
Fordonsutbildning i Jönköping prisas
Positiva siffror för Skånetrafiken
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078